main logo
734

Deținutul Petic a primit un colet din partea unor deputați ACUM

După ce săptămâna trecută deputații Blocului ACUM nu au avut acces, din nou, în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, acolo unde este deținut Gheorghe Petic pentru o eventuală întrevedere, în această dimineață Chiril Moțpan, împreună cu Arina Spătaru, a mers la fața locului pentru a-i transmite un colet fostului polițist de frontieră.

Deținutul Petic a primit un colet din partea unor deputați ACUMDeputații ACUM au mers la penitenciar și i-au transmis lun colet ui Petic

„Am reușit după să-i trimitem un colet cu produse alimentare lui Gheorghe Petic. Toate bunurile care le-am indicat în cerere au fost acceptate de către angajații penitenciarului. M-au asigurat că Gheorghe va primi pachetul”, a menționat deputatul Chiril Moțpan, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

De asemenea, alesul poporului a mai adăugat că Gheorghe Petic în continuare este ținut într-o celulă cu condiții insalubre, în pofida vizitei angajaților Oficiului Avocatului Poporului.

„Nu cunosc în detalii dacă s-au schimbat lucrurile, trebuie să recunosc că Gheorghe Petic este deținut în aceleași condiții insalubre. Zilele acestea o să aflăm detalii”, a mai adăugat deputatul.

Știri.md amintește că la data de 26 aprilie, câțiva deputați din partea blocului ACUM în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, acolo unde este deținut Gheorghe Petic, însă accesul le-a fost interzis.

Într-o reacție, Administrația Națională a Penitenciarelor a precizat că, potrivit prevederilor art. 21 alin. (2) din Legea nr.39 din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, deputatul are dreptul de a vizita, orice organ de stat şi obștesc, orice unitate, în modul stabilit de Biroul permanent, însă deputații nu au prezentat o hotărâre a Biroului permanent în sensul celor solicitate în cerere.

Amintim că mai mulți deputați ai blocului ACUM au depus la data de 23 aprilie, un demers adresat Ministrului Justiției și directorului Penitenciarului Nr.13 din Chișinău, prin care au solicitat o întrevedere cu deținutul Gheorghe Petic.

Gheorghe Petic zace în pușcăria regimului, nevinovat. Este supus celui mai inuman și degradant tratament posibil. Flămând, fără asistență medicală și cu încălcarea voluntară a celor mai elementare drepturi”, a scris deputatul ACUM, Chiril Moțpan, pe pagina sa de Facebook.

Avocatul poporului a făcut o vizită la Penitenciarul 13, iar condițiile de detenție din celula lui Gheorghe Petic contravine prevederilor art. 3 al Convenției europene pentru drepturile omului, cu privire la interzicerea torturii.

De menționat că un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării