main logo
531

Detalii noi: Echipajul nu ar fi avut pregătire pentru a pilota un Boeing 737 MAX

Căpitanul avionului care s-a prăbuşit luna aceasta în Etiopia nu ar fi utilizat simulatorul de zbor pentru noul Boeing 737 MAX 8 înaintea zborului, a declarat un coleg al acestuia.

Echipajul nu ar fi avut pregătire pentru a pilota un Boeing 737 MAX

Yared Getachew, căpitanul avionului, ar fi fost programat pentru un training la sfârşitul acestei luni, a mai spus pilotul Ethiopian Airlines, sub protecţia anonimatului, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

Dezastrul petrecut pe 10 martie a fost precedat de un incident asemănător în octombrie, când un Boeing 737 MAX 8 s-a prăbuşit în Indonezia în circumstanţe similare. 

Cele două incidente au dus la declanşarea uneia dintre cele mai ample anchete din istoria aviaţiei, cu scopul de a analiza siguranţa noului sistem automat al aeronavei.

În ambele cazuri, piloţii au pierdut controlul aeronavelor la scurt timp după decolare şi nu au mai reuşit să evite ca avioanele să piardă din altitudine. 

Acest model Boeing, care a fost lansat acum doi ani, este dotat cu un sistem automat nou, numit MCAS. "Boeing nu a trimis niciun fel de manual legat de MCAS. De fapt, noi ştim mai multe lucruri despre acest sistem din presă decât ştim de la Boeing", a declarat pilotul Ethiopian Airlines.

Boeing a anunţat recent că a oferit informaţii companiilor aeriene cu privire la utilizarea sistemului şi a promis un update pentru acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării