main logo
14032

Detalii noi cu privire la accidentul mortal de la Varnița

La circa o lună de la producerea accidentului mortal în satul Varnița, raionul Anenii Noi, autoritățile oferă informații noi.

Detalii noi cu privire la accidentul mortal de la VarnițaFoto: știri.md

Vameșul, care a decedat, activa la postul vamal Hîrbovăț, iar până la producerea impactului el a lucrat opt ore.

Astfel, funcționarul nu a activat în afara orelor de program. Cel puțin despre aceasta au anunțat reprezentanții Serviciului Vamal, în urma unei solicitări de informații transmise de TV8 la adresa instituției, transmite Știri.md.

„Funcționarul vamal a fost angajat în anul 1999, iar din 2008 activa în calitate de inspector principal în cadrul postului vamal intern de control Hîrbovăț. El asigura organizarea activității în tură, efectuând totodată controlul vamal și vămuirea mărfurilor la solicitarea declaranților”, se arată în răspunsul reprezentanților Serviciului Vamal.

Tot dânșii precizează că programul de lucru a postului vamal Hîrbovăț este neîntrerupt, activitatea fiind asigurată în patru ture, în conformitate cu graficul de serviciu.

De cealaltă parte, șeful Inspectoratului de Poliție Bender, Eugen Braga, a spus că deocamdată nu se cunoaște care este cauza producerii accidentului, întrucât până în prezent nu au fost afișate rezultatele expertizelor efectuate în acest caz.

„Cauza penală este în gestiunea organului de urmărire penală a IP Bender și este coordonată de către Procuratura municipiului Bender. Sunt numite un șir de expertize și deocamdată nu avem rezultate pe ele…

Expertizele care au fost numite au început imediat cu inițierea cauzei penale, printre acestea se numără expertiza auto-tehnică… 

Atunci când vor fi expuse rezultatele, ne vom putea expune într-un spectru mai larg. Deocamdată cauza penală se află în gestiune și se activează în direcția dată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier”, a declarat Eugen Braga.

Menționăm că, victima accidentului, vameșul de 61 de ani este din comuna Fîrlădeni, raionul Căușeni. El a decedat pe loc, după ce trenul de pe ruta Chișinău-Odesa a lovit automobilul de model „Dacia Duster”, la volanul căruia se afla bărbatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării