main logo
2928

Descinderi la Primărie: 6 reținuți și 25 de persoane, audiate de CNA

Șase persoane, printre care trei angajaţi ai Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a primăriei capitalei, au fost reţinuţi astăzi pentru 72 de ore în dosarul obţinerii ilegale a actelor pentru diverse construcţii.

Descinderi la Primărie: 6 reținuți și 25 de persoane, audiate de CNADescinderi la Primărie: 6 reținuți și 25 de persoane, audiate de CNA

Potrivit CNA, este vorba de şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari, transmite Știri.md

În total, 25 de persoane, dintre care 22 de intermediari şi beneficiari ai serviciilor funcţionarilor, au fost escortate pentru audieri la CNA, după ce domiciliile şi birourile de serviciu ale acestora au fost supuse percheziţiilor.

Conform anchetei, persoanele publice din cadrul primăriei ar fi facilitat perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Prin intermediul unor persoane, care interacţionau cu solicitanţii de documente, funcţionarii urgentau perfectarea şi eliberarea documentelor permisive pentru construcţia, reconstrucţia sau replanificarea unor imobile, pentru elaborarea schiţelor de proiect, eliberarea certificatelor de urbanism, dar şi semnarea proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări.

Potrivit materialelor cauzei, pentru aceste servicii, solicitanţii de acte ar fi achitat sume importante de bani intermediarilor care, la rândul lor, transmiteau o parte din bani funcţionarilor din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare. 

În perioada investigaţiilor, au fost documentate zeci de asemenea cazuri, iar printre beneficiari sunt persoane care au cerut funcţionarilor publici să le presteze servicii precum: legalizarea unor anexe la imobile, extinderea unor centre comerciale, construcţia unor mansarde, căsuţe de vacanţă sau terase, edificarea unor lăcaşuri sfinte în adiacentul unor instituţii medicale sau unor centre moral-spirituale în preajma unor instituţii de învăţământ, obţinerea unor terenuri pentru amenajarea parcărilor etc.

Pe acest caz au fost pornite mai multe dosare penale, persoanele fiind bănuite de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării