main logo
2982

Descinderi la Primăria Chișinău: 10 foști și actuali funcționari riscă închisoare

Oamenii legii au descins luni dimineață, 9 septembrie, la Primăria Capitalei.

Descinderi la Primărie: Foști și actuali funcționari riscă închisoareFoto: Știri.md

Informațiile au fost confirmate pentru Știri.md de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Contactat de Știri.md, șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat că acțiunile au loc în cadrul unui dosar penal ce vizează eliberarea unor autorizații pentru construcții de către Primăria Chișinău. 

Potrivit procurorului, se presupune că ar fi fost falsificate mai multe documente, însă acesta a evitat să dea numele celor vizați.

Șaptefrați a specificat că perchezițiile sunt efectuate de Procuratura municipală împreună cu cei de angajații SPIA și SIS. 

Totodată, potrivit unor surse, perchezițiile au loc în Secția elaborarea datelor inițiale și cercetări pentru proiectare, construire și exploatare.

Conform comunicatului emis de Procuratura Generală, în total au avut loc 21 de percheziții, în urma cărora s-au pornit trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori, dar și de către , ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

10 foști și actuali funcționari ai Primăriei – documentați

În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

21 percheziții pentru prelevarea probelor

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, cu respectarea prezumpției nevinovăției persoanelor implicate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării