main logo
1270

Descinderi la Direcțiile educație, tineret și sport. Cine sunt reținuții

Percheziţiile din dimineața zilei de astăzi, 22 iulie, la mai multe direcţii educaţie, tineret şi sport din capitală, efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), s-au soldat cu două rețineri.

Descinderi la Direcțiile educație, tineret și sport. Cine sunt reținuții

În izolatorul CNA au fost escrotate o angajată a Direcției educație, tineret și sport a sect. Râșcani (DETS Râșcani) și adminstratoarea unei firme din capitală. Acestea au statut de bănuit într-un dosar de corupere activă, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Angajata reținută de CNA, ar fi Lilia Manoilă, inginer în cadrul DETS Râșcani. Numele acesteia a fost confirmat pentru ZdG de un angajat al Direcției.

În izolatorul CNA a fost escortată și Valentina Malișevschi, fondatoarea și administratoarea „Vanro-Com” SRL.

De la începutul anului curent, „Vanro-Com” SRL, potrivit datelor din Registrul de Stat al achizițiilor publice, a semnat cinci contracte cu DETS Râșcani. Acestea vizează lucrări de reparaţie a grădinițelor din subordinea DETS Râșcani și au o valoare totală de 1,5 milioane de lei.

Pe parcursul anului trecut, DETS Râșcani a semnat cel puțin opt contracte cu aceeași firmă, „Vanro-Com” SRL, pentru servicii de reparație a instituțiilor aflate în subordine și pentru servicii de „spălare și testare hidropneumatică a sistemelor de încălzire, cu lichidarea eventuală a defectelor apărute”. Valoarea contractelor se ridică la 2,3 milioane de lei.

Știri.md amintește că două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din Capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării