30 iunie, 12:44
13 439
16
Descinderi la Criuleni: Procurorii au descoperit o fabrică de elicoptere
30 iunie, 12:44
13 439
16

Procurorii și polițiștii au descins la o bază de producere a elicopterelor, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, dar și la domiciliile persoanelor implicate.

Foto: procuratura.md

Aceasta după ce activitatea ilegală a grupului de persoane bine organizat a fost documentată timp de câteva luni de procurorii PCCOCS și ofițerii INI, transmite Știri.md.

Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii afacerii ilegale sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Potrivit informațiilor, aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere ”Ka 26” erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane.

Perchezițiile descinse astăzi, 30 iunie, au constatat că la moment, pe liniile de producere sunt peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Reieșind din rezultatele perchezițiilor și primelor audieri, raportate la rezultatele măsurilor speciale de investigație, se va decide asupra statutului și măsurilor procesuale de constrângere aplicate atât în privința persoanelor implicate, cât și a bunurilor, corpurilor delicte.

Pentru aceste acțiuni, suspecții riscă de la 3 la 10 ani închisoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter