main logo
504

Cutiile negre ale avionului prăbușit, trimise în Europa pentru analiză

Cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbuşit duminică, vor fi trimise în Europa pentru analiză, potrivit Ethiopian Airlines, compania aeriene care deținea avionul.

Cutiile negre ale avionului prăbușit au fost trimise în Europa

„Decizia va fi luată azi sau mâine”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Ethiopian Airlines, Asrat Begashaw, citat de Reuters. Acesta nu a precizat, însă, în ce țară din Europa se va efectua acțiunea, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Reprezentantul a mai afirmat că pilotul a raportat turnului de control că are probleme legate de controlul zborului şi a cerut revenirea la Addis Abeba, de unde decolase cursa spre Nairobi. 

Begashaw a adăugat că Ethiopian Airlines va stabili, după ancheta preliminară, dacă mai comandă unul sau mai multe avioane Boeing 737 MAX 8. 

Zborurile avioanelor de acest tip au fost suspendate, marţi, în întreg spaţiul aerian al Uniunii Europene şi în alte ţări, printre care China, Coreea de Sud, Indonezia, Oman, Mongolia şi Singapore. 

Cursa București-Dubai de marți, anulată în urma restricțiilor UE. Zborul era operat cu un avion Boeing 737 Max. 

Mai multe companii aeriene, inclusiv Ethiopian, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas, au luat independent decizia de a nu mai folosi aeronave de acelaşi tip, iar Norwegian Air a anunţat miercuri că va cere despăgubiri de la Boeing pentru încasările pierdute şi costurile suplimentare cauzate de oprirea la sol a flotei de 737 MAX 8. 

Iată reacția Boeing după ce mai multe țări au suspendat avioanele 737 Max ca urmare a tragediei aviatice din Etiopia: „Avem încredere în aeronavele noastre”! 

Duminică dimineața, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața. 

Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit. 

După accidentul aviatic, mai multe companii aeriene au anunțat că suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8. 

Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, va intra și în flota companiei naționale Tarom. În iulie 2018, Tarom a semnat anul trecut contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării