main logo
2318

Curtea de Apel Chișinău i-a scurtat pedeapsa frizerului din Călărași

Instanțele din Italia l-au condamnat la aproape 24 de ani de închisoare, iar Curtea de Apel din Chișinău a decis că acesta trebuie să stea după gratii 18 ani.

Curtea de Apel Chișinău i-a scurtat pedeapsa frizerului din CălărașiFoto: ZdG.md

„Frizerul de la Călărași”, condamnat în Italia pentru că a omorât un tunisian în 2012, va sta după gratii cu 4 ani mai puțin decât a stabilit instanța de fond, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, care a casat decizia Judecătoriei Chișinău prin care a fost pusă în aplicare pedeapsa cu închisoare, emisă de instanțele italiene.

Sergiu Buruiană a fost condamnat în Italia încă în 2014, acestuia fiindu-i stabilită o pedeapsă de 23 de ani și 11 luni de închisoare. Decizia instanțelor italiene a fost pronunțată după ce în 2012 Buruiană a omorât un tunisian într-o piață din orașul Padova. Moldoveanu a fugit însă de pedeapsă și s-a refugiat în R. Moldova. 

După ce a fost dat însă în căutare internațională, Ministerul Justiției a solicitat ca pedeapsa emisă de instanța din Italia să fie recunoscută și aplicată în R. Moldova.

Astfel, în octombrie 2018, Judecătoria Buiucani a admis parțial demersul Ministrului Justiției și a pus în executare sentința Curții de Jurați din Padova, doar că modificată. 

Astfel, Buruiană a fost condamnat la 22 de ani și 5 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de timp închis. Prin aceeași încheiere, s-a dispus încasarea din contul lui Sergiu Buruiană în beneficiul familiei părții vătămate a prejudiciului cauzat prin infracțiune în sumă de 100.000 de euro, precum și cheltuielile de judecată în folosul Trezoreriei statului italian în sumă de 3.300 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării