328
0
Cumpărau hașiș din Spania și-l vindeau în Rusia: Doi moldoveni, pe banca acuzaților
328
0

Doi membri ai unui grup criminal constituit și coordonat din Republica Moldova, care însă era implicat în trafic de hașiș din Spania în Federația Rusă au fost trimiși pe banca acuzaților.

Foto: adevarul.ro

Potrivit procurorilor, banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile în Republica Moldova (imobile și automobile), transmite Știri.md.

Grupul criminal a fost documentat timp de doi ani.

În urma investigațiilor s-a stabilit că bărbații cumpărau hașișul la prețul de 700-800 euro pentru 1 kg, dar îl vindeau traficanților de droguri din Moscova, la preț care varia între 2.000 și 2.500 euro, în funcție de calitatea produsului ilegal.

Astfel au fost capturate un număr de șase transporturi de hașiș în Spania, Italia, România, Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă. În total, au fost ridicate 400 kg de hașiș.

Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor care se deplasau din Spania pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Belarusului, Ucrainei, cu destinația finală în Federația Rusă. 

Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de către autoritățile de drept de aici. 

Cantitatea de droguri pe care au transportat-o a fost de 500 kg, care în urma vânzărilor a generat suma de aproximativ un milion de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. 

De menționat că au fost deferiți justiției și alți șase membri ai grupului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter