main logo
587

Cum un moldovean a încercat să intre în țară cu o mașină străină

O carte de identitate românească falsă și o modificare a VIN codului pentru un autoturism înmatriculat în străinătate au fost depistate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni.

Cum un moldovean a încercat să intre în țară cu o mașină străinăCum un moldovean a încercat să intre în țară cu o mașină străină

Unul din cazuri s-a înregistrat ieri-seara, 10 decembrie, pe sensul de ieșire din țară, unde s-a prezentat un moldovean, pasager al unui microbuz de rută R. Moldova - Germania, transmite Știri.md.

Conform analizei de risc, persoana a fost supusă unui control adițional, fiindu-i solicitat să prezinte pe lângă pașaport și alte documente pe care le deține pentru confirmarea identității sale. În acest sens, tânărul a ezitat să prezinte toate documentele, însă după verificarea minuțioasă a portmoneului, polițiștii de frontieră au depistat printre cărțile de vizită și un buletin, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele persoanei aflate la controlul de frontieră.

Ca urmare, s-a aflat că acum două săptămâni, tânărul a apelat la ajutorul unui conațional pentru perfectarea documentului. Contra sumei de 200 de euro, străinul i-ar fi întocmit cartea de identitate românească în doar trei zile, iar ulterior urma să fie folosită la locul de muncă în Germania.

 Angajații Poliției de Frontieră au ridicat documentul pentru a fi transmis spre expertiză, persoana și-a continuat călătoria.

Totodată, un autoturism de model Toyota Avensis Verso, înmatriculat în Lituania, a fost reținut pe motiv că numărul VIN cod nu corespundea cu cel din certificatul de înmatriculare. Ba mai mult, după verificări minuțioase s-a aflat că documentele prezentate aparțin altui mijloc de transport, deținut de persoana aflată în punctul de trecere. Conducătorul auto de 54 de ani este cu dublă cetățenie a Republicii Moldova și României.

La cele depistate, bărbatul a recunoscut că documentele nu aparțin autoturismului și că ar fi încercat să introducă fraudulos în țară transportul, pentru a-l folosi ca piese de schimb.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră continuă cercetările.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării