main logo
816

Cum pot copiii să evite să ajungă în situația celor două fete din Caracal

Criminologul Dan Antonescu, prezent în studioul Libertatea la emisiunea Adriana Nedelea la Fix, a oferit părinților câteva sfaturi despre ce trebuie să-și învețe copiii pentru a nu ajunge în situația în care au fost puse Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Cum pot copiii să evite să ajungă în situația celor 2 fete din CaracalFoto: go4media.com

”Să nu credeți că doar fetele sunt în pericol, și băieții sunt”, a spus criminologul. Vorbind despre sfaturile pe care trebuie să le dea părinții copiilor, Antonescu spune că, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.: 

”Trebuie să îi învățăm să nu se urce în mașinile necunoscuților, îi învățăm cum să se apere și cum să folosească telefoanele, să lase o tastă care e strict pentru SOS, pentru pericol. Să îi învățăm să comunice în permanență și dacă pot, să apeleze un număr, în așa fel încât cineva să audă mereu ce se întâmplă”. 

”Să se facă că vorbesc la telefon: ‘Da uite un domn cu care m-am uitat în mașină cu el, e un domn simpatic, în vârstă. Are o mașină gri, numărul este cutare. NU se supără nimeni dacă e de bună credință. 

Cu o astfel de informație, fie că ai transmis-o, fie doar ai mimat, deja l-ai descurajat pe acel individ să mai facă vreun gest”, a spus criminologul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării