main logo
471

Cum doi moldoveni au ajutat doi turci să ajungă ilegal în România

Doi cetățeni turci, însoțiți de doi moldoveni au fost reținuți pe malul râului Prut.

Cum doi moldoveni au ajutat doi turci să ajungă ilegal în RomâniaFoto: border.gov.md

Aceștia au fost observați  de Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni - 1 cum înaintau dinspre localitatea Pogănești spre Prut, transmite Știri.md

Ajunși pe malul râului, polițiștii de frontieră au intervenit și au efectuat mai multe verificări.

Deși persoanele declarau că sunt în zonă cu scop de a pescui, având cu ei și unelte pescărești, după cercetarea actelor prezentate de către aceștia, au apărut suspiciuni vizavi de motivul aflării în zona de frontieră. Ba mai mult, unul din cetățenii Turciei a recunoscut că de fapt intenționau să ajungă în Polonia, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat. 

Pentru a-i direcționa către frontiera cu România, cei doi bărbați turci de 36 și 60 de ani au apelat la ajutorul a doi locuitori ai satului Ustea, raionul Dubăsari, cu vârste de 57 și respectiv 34 de ani. Din spusele moldovenilor aceștia ar fi tată și fiu.

Polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale. Actele prezentate au fost transmise către expertiză pentru a fi stabilită autenticitatea acestora, cetățenii turci deferiți Biroului Migrație și Azil al MAI, iar moldovenii sunt cercetați în stare de libertate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării