main logo
2811

Cum arată Catedrala Notre-Dame din interior, devastată de incendiu

După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame este sub control. Anunțul a fost făcut marți dimineața de pompierii din Paris.

Cum arată Catedrala Notre-Dame din interior, devastată de incendiu

Între timp, în spațiul public au apărut primele imagini din interiorul clădirii, transmite Știri.md cu referire la alba24.ro.

Interiorul clădirii nu a fost afectat în întregime. „Interiorul pare neatins. Aleluia”, a scris un oficial francez, postând o poză:

Iar primarul de Paris a adus mulțumiri pompierilor pentru că au reușit să salveze mai multe obiecte de artă:

Venit la fața locului în momentul producerii tragediei, președintele francez Emmanuel Macron a promis că impunătoarea clădire va fi reconstruită. Mai mult, și Organizația Națiunilor Unite pentru Cultură, UNESCO, a menționat că „este alături de Franța pentru salvarea și reabilitarea acestui patrimoniu inestimabil”, scrie Agerpres.

În fața Catedralei din Paris s-au adunat zeci de credincioși care au cântat rugăciuni în timp ce flăcările devastau tot ce le apărea în cale:

Incendiul a izbucnit luni seara, în jurul orei locale 19:00. În prezent, nu se cunosc cauzele izbucnirii flăcărilor.  Unul dintre cele mai dramatice momente a fost prăbuşirea turlei catedralei sau fleșa, cum i se mai spune, adică acel turn în formă de săgeată de la mijlocul catedralei, care ajungea la 93 de metri înălţime. Odată cu fleşa, s-a prăbuşit şi acoperişul pe toată lungimea impresionantă a catedralei, 130 de metri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării