main logo
6239

Cum arată acum cei 2 piloți moldoveni eliberați în Afganistan

Piloții moldoveni, luați ostatici de către talibanii din Afganistan în 2015, în sfârșit, au fost eliberați și în curând vor reveni acasă.

Cum arată acum cei 2 piloți moldoveni eliberați în AfganistanCum arată cei doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan în 2015

Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Igor Dodon, transmite Știri.md

Tot președintele țării a făcut publice mai multe imagini cu cei doi.

De asemenea, Dodon a ținut să amintească că, la 24 noiembrie 2015, lângă orașul Mazari-Shariff din Afganistan, a fost doborât un elicopter condus de un echipaj moldovenesc, care desfășura activități conform unui contract cu guvernul SUA. La bortul elicopterului se aflau 18 pasageri și trei membri ai echipajului, cetățeni ai Republicii Moldova. În urma unei aterizări forțate, au decedat patru persoane, inclusiv căpitanul echipajului, Oleg Groza.

Totodată, potrivit unor declarații făcute de Igor Dodon, ceilalți membri ai echipajului, rămași în viață – Lionel Buruiană și Mihail Crihan – au fost luați ostatici de către talibani. De atunci, s-au purtat negocieri cu conducerea mișcării „Taliban”, cu scopul eliberării concetățenilor noștri, dar fără rezultat.

„Datorită conducerii Federației Ruse, această problemă a fost soluționată. Buruiană și Crihan au fost deja transportați la Moscova și în prezent se află la reabilitare într-un centru medical. Când vor primi acordul medicilor, concetățenii noștri vor reveni acasă, la familiile lor care deja sunt disperate să-i vadă", a spus Dodon. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării