379
0
Cum a reușit Facebook să salveze o tânără: Era victima unui atac
379
0

Jandarmii francezi l-au arestat pe autorul unui atac violent şi au salvat-o pe victima acestuia după ce Facebook i-a alertat când atacul era transmis live, au anunţat miercuri autorităţile.

Foto: protv.ro

Facebook a alertat autorităţile în legătură cu transmisia live, care arăta un bărbat ce ţinea un pistol şi îl bătea pe alt bărbat ameninţându-l că-l omoară, sâmbătă, puţin după ora 05:00 (03:00 GMT), transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Poliţia a putut să folosească imaginile livestream-ului contului de Facebook pentru a detecta ca loc al incidentului o casă dintr-o zonă rurală în regiunea Bretania.

Poliţiştii au intrat în casă la ora 07:20 dimineaţa şi l-au arestat pe atacator fără ca el să aibă timp să reacţioneze, potrivit unui comunicat. Victima a fost găsită în stare de şoc şi cu faţa umflată.

Agresorul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu un an suspendare, după ce a recunoscut că a comis atacul şi a difuzat imaginile pe social media.

Facebook a alertat autorităţile prin platforma Pharos a guvernului francez, de asemenea deschisă pentru publicul ce intră online în contact cu materiale ilicite de orice fel.

Incidentul a avut loc în timp ce autorităţile franceze încearcă să mărească obligaţiile companiilor de social media şi ale altor firme de internet să anunţe la poliţie conţinutul ilegal.

Facebook a fost de acord în iunie să ofere autorităţilor judiciare franceze adresele IP ale utilizatorilor suspectaţi de incitare la ură, potrivit ministrului pentru domeniul digital, Cedric O.

Înainte o făcuse doar pentru materialele legate de terorism şi pornografie infantilă, a declarat ministrul la acea vreme.

Guvernul francez a prezentat de asemenea o legislaţie ce va obliga firmele de internet să înlăture orice material ce incită la ură în 24 de ore de la avertizare

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter