286
0
Cum a reușit Facebook să salveze o tânără: Era victima unui atac
286
0

Jandarmii francezi l-au arestat pe autorul unui atac violent şi au salvat-o pe victima acestuia după ce Facebook i-a alertat când atacul era transmis live, au anunţat miercuri autorităţile.

Foto: protv.ro

Facebook a alertat autorităţile în legătură cu transmisia live, care arăta un bărbat ce ţinea un pistol şi îl bătea pe alt bărbat ameninţându-l că-l omoară, sâmbătă, puţin după ora 05:00 (03:00 GMT), transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Poliţia a putut să folosească imaginile livestream-ului contului de Facebook pentru a detecta ca loc al incidentului o casă dintr-o zonă rurală în regiunea Bretania.

Poliţiştii au intrat în casă la ora 07:20 dimineaţa şi l-au arestat pe atacator fără ca el să aibă timp să reacţioneze, potrivit unui comunicat. Victima a fost găsită în stare de şoc şi cu faţa umflată.

Agresorul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu un an suspendare, după ce a recunoscut că a comis atacul şi a difuzat imaginile pe social media.

Facebook a alertat autorităţile prin platforma Pharos a guvernului francez, de asemenea deschisă pentru publicul ce intră online în contact cu materiale ilicite de orice fel.

Incidentul a avut loc în timp ce autorităţile franceze încearcă să mărească obligaţiile companiilor de social media şi ale altor firme de internet să anunţe la poliţie conţinutul ilegal.

Facebook a fost de acord în iunie să ofere autorităţilor judiciare franceze adresele IP ale utilizatorilor suspectaţi de incitare la ură, potrivit ministrului pentru domeniul digital, Cedric O.

Înainte o făcuse doar pentru materialele legate de terorism şi pornografie infantilă, a declarat ministrul la acea vreme.

Guvernul francez a prezentat de asemenea o legislaţie ce va obliga firmele de internet să înlăture orice material ce incită la ură în 24 de ore de la avertizare

Citește și
article image
Facebook renunţă la una dintre funcţiile sale mult lăudate
0
127
article image
Respectarea vieţii private: Facebook suspendă zeci de mii...
0
94
article image
O tânără a murit după ce mama i-a comentat pe Facebook
0
326
article image
Facebook a lansat Portal, a doua generație: Ce funcții și...
0
67