main logo
1619

Cum a fost pedepsit un susținător PDM pentru că a agresat un activist

Un susținători al PDM, care picheta instituțiile statului în luna iunie, s-a ales cu o amendă de 300 de lei pentru că l-a agresat pe activistul Anatol Mătăsaru, în timp ce filma pentru portalul Anticoruptie.md acțiunea de protest din fața Ministerului Justiției.

Cum a fost pedepsit un susținător al PDM pentru că a agresat un activist

Contravenientul se numește Dumitru Creciun și este director comercial la compania Prosport Invest din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Poliția l-a găsit vinovat pe Dumitru Creciun de huliganism nu prea grav. Acesta nu și-a recunoscut vina și a declarat polițiștilor că doar a văzut cum Mătăsaru filma, apoi a observat camera acestuia jos. 

Contravenientul s-a arătat deranjat de faptul că după ce a fugit de la fața locului, Mătăsaru l-a ajuns din urmă și a chemat poliția. Pe de altă parte, Creciun a semnat în procesul-verbal că nu are obiecții față de ce i se incriminează.

Anatol Mătăsaru, la rândul său, s-a arătat decis să conteste sancțiunea aplicată lui Creciun. ”M-a lovit cu piciorul peste mână încât mi-a sărit camera la câțiva metri și s-a deteriorat. Am fost și înjurat. Iar polițistul Nicolae Cornescu i-a aplicat amenda minimală”, a declarat activistul.

Dumitru Creciun a fost surprins în momentul când l-a lovit lovit în cap cu un recipient din plastic pe ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, în timpul mitingului organizat de PDM la 9 iunie. Fostul edil nu a sesizat forțele de ordine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării