277
0
Criuleni: Pedeapsa pentru un șofer beat care a lovit o biciclistă și a fugit
277
0

Șoferul care la finele anului 2016 a lovit mortal cu mașina o biciclistă, lângă satul Hagimus, raionul Criuleni, va sta după gratii 9 ani. Totodată el a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru 5 ani.

Pedeapsa pentru un șofer beat care a lovit o biciclistă și a fugit

Bărbatul urcase beat la volan, iar după ce a lovit biciclista, care îi era consăteancă, a fugit de la locul producerii accidentului, transmite Știri.md

Potrivit Procuraturii Generale, tragedia s-a produs pe 20 decembrie 2016. Inculpatul se deplasa în stare de ebrietate la volanul unui Volkswagen.

După impact, acesta a părăsit locul accidentului, lăsând victima să zacă în șanțul de lângă drum, unde fusese aruncată în urma impactului violent. 

Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit de către fiul acesteia, care îşi căuta cu disperare mama care nu răspundea la telefon. 

Femeia avea 54 de ani şi era vânzătoare la magazinul din sat. În acea seară ea se îndrepta spre casă după ce îşi încheiase ziua de muncă.

La scurt timp, conducătorul auto a fost reţinut la domiciliul său, pe maşina acestuia fiind depistate urme de sânge. În urma testării alcoolscopice, oamenii legii au constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 1,00 mg/l. 

Acesta are 32 de ani şi a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru comiterea unui jaf.

Pe lângă închisoare, inculpatul urmează să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 110.000 de lei, iar în folosul statului 1.600 lei, drept cheltuieli de judecată.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter