main logo
48516

Crima de la Orhei. Tatăl suspectului, despre fapta fiului: Nu ştiu nimic

Suspectul în cazul odioasei crime de la Orhei, un minor de 14 ani, a fost reţinut, iar procurorii cer mandat de arestare pentru 30 de zile.

Bunicul copilului ucis la Orhei e în șoc. Reacția tatălui suspectuluiFoto: știri.md

Surse din cadrul anchetei susţin că bănuitul l-ar fi ucis pe băiatul de 12 ani de la care împrumutase o consolă de jocuri, deoarece nu mai dorea să îi returneze dispozitivul, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Sub pretextul că i-o va înapoia, acesta l-a ademenit pe minor într-o casă abandonată unde l-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie.

Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Irina Burdujan, trupul neînsufleţit al minorului de 12 ani a fost depistat, ieri dimineaţă, în jurul orei 09:00.

"Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală în baza articolului 145, aliniatul 2. Suspectul şi-a recunoscut vina", a menţionat Irina Burdujan.

La Inspectoratul de Poliţie Orhei, l-am găsit pe tatăl adolescentului învinuit de crimă:

"- Daţi-mi pace, vă rog! Duceţi-vă şi vă căutaţi de treabă.
- Feciorul dvs. l-ar fi ucis pe tânăr, minor?
- Nu ştiu nimic, duceţi-vă şi întrebaţi acolo la poliţie!"

Bunicul minorului ucis este în stare de şoc:

"Eu mi-am pregătit pentru moarte, pentru mine, dar acum eu trebuie să le dau pentru el... Era un băiat foarte cuminte, mereu se împărţea cu ce avea. Erau prieteni, i s-a făcut milă şi i-a dat pe datorie. Eu ştiu că dacă dai ceva, iei înapoi. Dar nepotul meu i-a dat, celălalt nu a vrut să-l înapoieze, dar iată ce s-a întâmplat".

Şi vecinii sunt îngroziţi de cele întâmplate:

"Au mai fost la noi cazuri, dar cine-s nu ştiu. Noaptea trecem pe aici, ne temem".

"A fost ucis un copil de 14 ani, aici în apropiere. Nu ştiu, eu eram în sat şi am trecut special pe aici să văd, dar nu ştiu. Tot de seama lui, spun băieţii, că cineva de seama lui".

Inspectoratul General al Poliţiei a venit cu o reacţie la mai bine de şase ore după ce s-a aflat de crima din Orhei. Într-un comunicat de presă postat pe Facebook, se arată că suspectul şi-a recunoscut vina. Acesta riscă de la 15 la 20 de ani de puşcărie sau detenţie pe viaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării