main logo
1205

Crima de la Micleușeni: Tinerii care și-au ucis amicul, pedepsiți

După mai bine de 10 luni de investigații, colectarea probelor și procese amânate, familia bărbatului de 31 de ani din Micleușeni, raionul Strășeni, ucis cu o piatră în cap de către trei prieteni de pahar, și-a făcut dreptate.

Crima de la Micleușeni: Tinerii care și-au ucis amicul, pedepsițiFoto: cotidianul.ro

Cei trei învinuiți au fost judecați de către magistrații din Criuleni și și-au auzit sentința în data de 11 septembrie, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md

Acuzații, printre care doi minori, urmează să petreacă ani între șapte și 13 ani în spatele gratiilor.

„Deja dosarul este finalizat, adică a fost finalizat două zile în urmă și toți sunt condamnați. Figurantul principal are 13 ani și patru luni, ceilalți doi minori au câte șapte ani și șase luni, pentru că s-a aplicat prevederile legale în privința minorilor”, a declarat Eduard Camerzan, procuror de caz.

Sentința integrală, motivată, pentru că acum a fost emis doar dispozitivul privind ce s-a hotărât, o să fie prin luna octombrie.

Deznodământul acestui caz a mulțumit-o pe sora victimei, care n-a avut liniște până acum și a alergat prin instanțe, în căutare adevărului. În fața judecătorilor, cei doi minori, care au fost condamnați la câte șapte ani de pușcărie, au pledat nevinovați și nu-și recunosc vina. Femeia însă este convinsă că un singur un om nu ar fi fost în stare să pună capăt zilelor unui bărbat precum era fratele său.

oricum era să se apere cumva, mâinile erau curate. Nimic. Și a fost și bătut că sunt maxilarii dezbătuți. Și dacă ei nu sunt vinovați de ce nu au țipat, de ce nu l-au oprit, de ce nu au strigat ajutor”, spune sora victimei.

Amintim că, bărbatul în vârstă de 31 de ani, a fost omorât de trei consăteni, în seara de 19 decembrie 2018, în localitatea sa de baștină – satul Micleușeni, raionul Strășeni. Înainte de tragedie, cei patru amici au consumat alcool în ograda victimei. Un tânăr de 20, victima de 31 de ani, dar și doi minori în vârstă de 16 ani. 

După ce au chefuit împreună, între cei patru consăteni s-a iscat o ceartă. Potrivit tatălui victimei, agresorii i-au aplicat mai multe lovituri fiului său, iar ulterior, unul dintre ei a luat o piatră de lângă un copac și l-a lovit cu ea în cap. Lovitura ar fi fost atât de puternică, încât bărbatul s-a stins chiar la poarta casei în care locuia. Acesta a fost găsit de tatăl său care a alertat poliția de cele întâmplate.

Atât cei doi minori, atunci de 16 ani, dar și tânărul de 21 de ani, au fost imediat reținuți de poliție pentru 72 de ore și cercetați pentru omor. Subliniem că, anterior, învinuitul în vârstă de 21 de ani a mai nimerit în vizorul poliției pentru violență în familie. 

Menționăm că, sentința a fost pronunțată de prima instanță și este cu drept de atac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării