main logo
570

Crește numărul victimelor: 7 persoane au decedat de gripă în Moldova

Șapte cazuri de deces, dintre care cinci au fost confirmate cu virusul gripal A(H1N1). Aceștia sunt cinci bărbați și două femei, cu vârsta cuprinsă între 25 și 70 de ani, din Chișinău, Ungheni, Nisporeni, Cimișlia, Anenii Noi și Taraclia.

Crește numărul victimelor: 7 persoane au murit de gripă în MoldovaCrește numărul victimelor: 7 persoane au decedat de gripă în Molodova

Astfel, nici o persoană din cele decedate nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În Republica Moldova, situația epidemiologică de gripă este la nivel de intensitate medie. Astfel, în săptămâna 11-17 februarie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 447,27 cazuri la 100 mii populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu o descreștere de 12,4% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă.

În săptămâna menționată au fost înregistrate 294 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 43 confirmate de laborator, 15882 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și 589 cazuri de infecții respiratorii acute severe. Ponderea cazurilor de infecții respiratorii acute severe a constituit 5,2 % din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale.Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

Astfel, în perioada 1 octombrie 2018-17 februarie 2019, au fost înregistrate 1549 cazuri gripă, 191 651 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și 9423 cazuri de infecții respiratorii acute severe. Totodată în această perioadă au fost înregistrate 27 cazuri de deces, dintre care 25 au fost confirmate de laborator cu virusul gripal A(H1N1)pdm09.

Potrivit Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, toate instituțiile sunt asigurate cu medicamentele necesare, inclusiv antivirale pentru tratarea bolnavilor de gripă. Astfel, aceștia recomandă cetățenilor să respecte regulile de igienă și să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării