main logo
19299

Cozi imense, filmate la intrarea în România: De ce moldovenii fac cale întoarsă

Deși suntem în plină pandemie de COVID-19, iar mai multe țări europene au impus restricții de circulație pentru moldoveni, rândurile la vamă devin din ce în ce mai mari.

Cozi, filmate la intrarea în România: De ce moldovenii fac cale întoarsăFoto: captură video

Deja de 2 zile, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați se înregistrează un flux mare de mașini, iar șoferii sunt nevoiți să stea ore în șir la coadă, pentru a ajunge în România, transmite Știri.md.

Mai mult decât atât, mulți dintre ei fac cale întoarsă, din motivul că Moldova este în zonă de risc sporit de infectare.

Unul dintre șoferi, care transportă colete peste hotare spune că deja de de două zile încearcă să treacă vama, însă fără rezultat.

"Azi-dimineața, la ora 08:00, am încercat din nou să trec vama cu România, însă nu mi s-a permis. Românul mi-a spus că până nu va scădea numărul de cazuri cu COVID-19 în Moldova, nu vom avea acces în UE", a menționat un șofer înfuriat.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a explicat că rândurile la vamă s-au format din cauza unor controale.

"În România, adică în punctul de trecere Galați, se desfășoară controale amănunțite în privința regulilor stricte impuse pe timp de COVID-19. Moldovenilor le este autorizată ieșirea din țară prin punctul de trecere Giurgiulești, însă sunt întorși înapoi de vameșii români, pe motiv că nu întrunesc condițiile necesare de intrare în țara vecină", ne-a spus Novițchi.

Totodată, ea a menționat că din motivul că procedura la vamă este una îngreunată, adică fiecare persoană trebuie să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere, în punctul de trecere se formează cozi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării