1 806
2
Coșmarul unei femei din Căușeni care a ieșit să ducă gunoiul din casă
1 806
2

O femeie în vârstă de 33 de ani din Căuşeni a fost atacată de un maidanez chiar în preajma casei sale. Diana Nastas povesteşte că totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când a ieşit din casă pentru a duce gunoiul.

La întoarcere femeia a fost muşcată de câinele fără stăpân la ambele picioare. Până au intervenit vecinii, femeia s-a ales cu cinci răni, transmite Știri.md cu referire la Canal2.md.

Acum victima primește îngrijiri medicale, iar câinele este examinat de medicii veterinari care urmează să stabilească dacă maidanezul este sau nu bolnav de rabie.

„- La stângul m-a muşcat doar din spate.
- Cam câte mușcături aţi luat?
- Nici nu ţin minte. De vreo patru, cinci ori m-a muşcat.”

Femeia susţine că maidanezul care a atacat-o este îngrijit de o bătrână, care ziua ține animalul încuiat într-o debara din curtea blocului locativ. 

Diana Nastas spune că a avut mare noroc de localnicii din preajmă, care au observat cele întâmplate și au intervenit pentru a alunga câinele.

„El nu se oprea. Doamna încerca şi ea să-l alunge, dar el mai tare şi mai tare mă muşca, până m-au auzit nişte oameni de aici de la garaj. Am trecut prin nişte momente de groază, de frică. Eu şi acum m-aş teme deja să trec pe aici, va trebui să trec prin centrul oraşului cu punga de gunoi ca să duc gunoiul”.

Femeia spune că pe strada pe care a fost atacată de maidanez trec deseori copii.

„Deseori mai ies şi copiii care sunt mai mărişori şi duc deşeurile, gunoaiele tot pe această stradă. S-a mai întâmplat aşa un caz, un copil ori pleca de la şcoală, ori se duce de la şcoală iată pe această străduţă şi a fost atacat de câine. Tot de câinele care are grijă doamna aceasta.”

Femeia a fost vaccinată împotriva rabiei, iar ulterior aceasta urmează să primească şi alte doze de vaccin, dacă se va stabili că animalul este bolnav de rabie. 

Potrivit celor de la ANSA ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare. Această problemă nu este una nouă în oraşul Căuşeni. 

Acum două săptămâni mai mulţi oameni din localitate s-au plâns că nu pot ieşi în stradă din cauza maidanezilor. De atunci, lucrurile nu s-au schimbat. 

Zi de zi, în jur de 40 de câini fără stăpân pun în pericol viaţa localnicilor. Anterior, autorităţile au promis că în acest an va fi construit un azil pentru maidanezi.

„Parvin solicitări din partea locuitorilor, noi ne străduim să acționăm prompt la momentul dat. Dar încercările noastre de-ai prinde eșuează deseori. De când a început activitatea azilului improvizat, am încercat să prindem câinii, dar e foarte greu”.

Potrivit datelor ANSA Căuşeni, de la începutul acestui an, 33 de oameni din localitate au fost muşcaţi de maidanezi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter