main logo
6155

Copii otrăviți în Moldova. Avertizarea lansată de ANSA

După ce mai multe persoane, inclusiv copii, au murit intoxicaţi cu preparate de uz fitosanitar, Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu mai multe avertizări pentru populaţie referitor la utilizarea produselor chimice.

Copii otrăviți în Moldova. Avertizarea lansată de ANSAPoza simbol

Potrivit ANSP, cauzele principale ale apariției unor astfel de intoxicații sunt următoarele: neconștientizarea de către populație, mai cu seamă de către părinți, a riscurilor potențiale a produselor chimice pentru sănătatea și viață, nerespectarea dozelor și regulilor de utilizare a acestora conform indicațiilor pe etichetele produsului, transmite Știri.md

Specialiștii atenționează că se interzice utilizarea produselor chimice pentru animale în scopul tratării copiilor contra pediculozei, scabiei sau oricărei altei boli. 

Aceştia recomandă cetăţenilor să citească atent recomandările şi conținutul produsului chimic indicate pe eticheta înainte de a-l utiliza, să nu lase produsele la îndemâna copiilor şi să nu depăşească dozele recomandate.

Specialiştii anunţă că în cazul în care există suspecţii de intoxicaţie cu produse chimice, cetăţenii trebuie să se adreseze urgent la medic.

Știri.md amintește că o fetiţă din Orhei a murit, iar sora ei a ajuns în stare gravă la spital după ce au fost stropite cu o substanţă pentru păduchi.

În 2018, alţi trei copii din satul Flocoasa, raionul Cantemir, au murit după ce s-au intoxicat cu un insecticid. Alţi doi copii şi-au pierdut viața după ce au fost trataţi cu preparate chimice pentru scabie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării