329
0
Copii fără supravegherea părintească, depistați de poliția de frontieră
329
0

Doi copii minori lăsați fără supravegherea maturilor au fost depistați în apropiere de punctul de trecere Sculeni.

Copiii au fost depistați de către o patrulă a Poliției de Frontieră pe marginea carosabilului fără supraveghere, transmite Știri.md.

Incidentul s-ar fi produs ieri, 16 august, în jurul orei 21:15 la doar 10 metri de bariera de intrare în punctul de trecere.

În discuție cu minorii s-a aflat că sunt din satul Vorniceni, raionul Strășeni, cu vârste de 11 și, respectiv 3 ani. Copii au spus că așteptau unul din părinți, tatăl, care este șofer de camion. La fel, acesta ar fi plecat în România pentru a-și parca camionul, urmând să revină pentru a prelua copii.

În aceste circumstanțe, polițiștii de frontieră au condus copii minori la sediul Sectorului PF Sculeni, unde le-au asigurat hrană și apă. În același timp a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Strășeni. Peste două ore tatăl copiilor s-a apropiat la sediul Sectorului pentru a prelua copii.

Cercetările continuă pe faptul de neglijență a părintelui față de copii, totodată, tatăl fiind atenționat să nu lase fără supraveghere minorii că altfel riscă să fie decăzut din drepturile părintești.

Cazul dat nu este unicul, în care polițiștii de frontieră depistează în proxima hotarului copii minori, fără supravegherea maturilor, fapt ce ne face să batem alarma pentru a nu permite în continuare astfel de situații. Mai mult că suntem în perioada estivală, iar copii, locuitori ai satelor de frontieră, nu ezită să meargă la scăldat în râul Prut sau râul Nistru, și de multe ori o fac fără a fi supravegheați și se supun diferitor riscuri.
Să fim mai responsabili!


Citește și
article image
Un tânăr a încercat să introducă în țară 4 butelii cu praf...
1
304
article image
Bilanțul săptămânii: 217 străini și 92 de mașini, refuzate...
0
94
article image
Un moldovean și un cetățean turc, prinși cu acte false la...
0
97
article image
Situația la frontieră: 4 tentative de trafic ilicit de...
0
112