main logo
1738

Copii din R. Moldova, exploatați sexual de un cetățean al Olandei

Un cetățean al Olandei a fost extrădat din Georgia în Republica Moldova fiind învinuit de comiterea traficului de copii, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 2015-2018.

Copii din R. Moldova, exploatați sexual de un cetățean al OlandeiPoza simbol

Potrivit procurorilor, învinuitul a profitat de situația financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul republicii, astfel încât să le câștige încrederea. Acesta își selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar și le facilita financiar participarea la distracții, transmite Știri.md.

Odată ce le-a câștigat încrederea, făptașul îi invita pe copii la domiciliul său din aceeași localitate, dar și din România. 

Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Iar așa cum aceștia au devenit dependenți de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate. 

Ca urmare a acțiunilor procurorilor PCCOCS și angajaților Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, făptașul a fost identificat și extrădat din Georgia pe 9 septembrie 2019, unde se afla la momentul acțiunilor procesual penale, pentru a fi deferit justiției. 

Cheltuielile de extrădare vor fi încasate din contul persoanei învinuite. Pentru infracțiunile de care este învinuit, cetățeanul Olandei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării