main logo
1276

Contrabandă de țigări în România: Moldovenii, pe primul loc după rețineri

Aproximativ 3,4 milioane de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii români de frontieră în primele 9 luni ale anului 2019.

Contrabandă de țigări în România: Moldovenii, pe primul loc la rețineriFoto: agerpres.ro

În primele 9 luni ale anului, poliţiştii au reţinut în vederea confiscării 3.371.434 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 35.126.173 lei românești, 3.199 kg de tutun şi 555 kg tutun narghilea, transmite Știri.md

De asemenea, în perioada de referinţă au fost identificate şi destructurate 8 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în care au fost identificate 77 persoane, dintre care cetățeni ai R. Moldova. 

În majoritatea cazurilor, ţigările de contrabandă au fost depistate atât în punctele de trecere ale frontierei, ascunse în mijloace de transport, cât şi în zona de competenţă, la frontieră sau pe comunicaţiile din apropierea frontierei.

Potrivit datelor, cel mai des, traficanții provin din Republica Moldova, România şi Ucraina, dar şi din alte state precum: Polonia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Austria, Germania, Ungaria etc.

Dintre modalităţile principale de acţiune la care recurg traficanţii de ţigări, se remarcă:

  • traversarea fâşiei de demarcaţie prin locurile în care aceasta prezintă condiţii de relief greu accesibile autospecialelor din dotarea Poliţiei de Frontieră;
  • disimularea ţigărilor în autoturisme vechi, modificate, pentru limitarea pierderilor în cazul confiscării;
  • ascunderea în automarfare, printre mărfurile transportate, a unor mari cantităţi de ţigări de contrabandă (metoda "capac"). 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării