main logo
4386

Contrabandă cu cafea: Printre reținuți, un șef de post al poliției de frontieră

Percheziții efectuate la domiciliile și mijloacele de transport a mai multor persoane, implicate în schema de contrabandă cu cafea și alte mărfuri industriale în asortiment.

Șef de post al poliției de frontieră, reținut cu contrabandăContrabandă cu cafea: Șef de post al poliției de frontieră, reținut

Potrivit investigațiilor, mărfurile de larg consum erau transportate din Ucraina, cu bărcile, de către membrii grupării criminale, pe timp de noapte, astfel eschivându-se de controlul vamal, după care erau stocate în Republica Moldova și repartizate beneficiarilor prin intermediul transportatorilor, transmite Știri.md

Suspecții au fost reținuți în flagrant în moment ce transportau marfa ilicit peste frontieră. Astfel, în total au fost reținute 6 persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 și 51 de ani, printre care un șef de post al poliției de frontieră și un subaltern al acestuia.

Totodată, în urma perchezițiilor, au fost depistate și ridicate mărfuri, valoarea cărora se estimează la 2.500.000 lei, sume bănești, un atelier clandestin de ambalat cafea, precum și înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională.

Pe numele învinuiților, procurorii vor cere 30 de zile de arest, iar dacă vor fi găsiți vinovați ei riscă până la 10 ani de închisoare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării