main logo
832

Consiliul Raional Rezina, către Nemerenco: Concluzii din auzite

În urma unei postări făcute de ministra Sănătății pe o rețea de socializare despre cazul unei fetițe care a decedat în secția de reanimare a Spitalului din Rezina, autoritățile din localitate vin cu un mesaj către Nemerenco.

Consiliul Raional Rezina, către Nemerenco: Concluzii din auzite

Autoritățile locale din Rezina o acuză pe Nemerenco că duce în eroare opinia publică în legătură cu acest caz și îi reproșează că „nu s-a încumetat” să vină la Spitalul din Rezina să vadă care este starea de lucruri și să se întâlnească cu membrii colectivului, transmite Știri.md.

„Doamnă Ministru,e regretabil faptul că minora Sabina a decedat, iar noi nu putem lăsa sub tăcere dezinformarea pe care o impuneți Dumneavoastră.

Vă rugăm să nu duceți opinia publică în eroare, pentru că nu este corect să faceți legătură cu perioada de alegeri, numai dacă nu aveți scopul să vă promovați formațiunea politică din care faceți parte în perioada electorală în care ne aflăm.

Cazul dat a fost mediatizat de către Televiziunea Jurnal TV, care a difuzat interviul atât cu administrația spitalului,cât și cu tata și bunica fetiței, la fel a fost mediatizat de Ziarul de Gardă și ziarul regional Cuvântul.

Referitor la Comisia ministerială condusă de Dumneavoastră,putem spune că, din toată comisia doar doi membri au fost la spitalul raional Rezina.

Dumneavoastră personal nu v-ați încumetat să veniți la Spitalul din Rezina și să vedeți cu ochii Dumneavoastră care este starea de lucruri în spital, să vă întâlniți cu membrii colectivului, mulți din care activează toată viața în spitalul raional, au salvat și tratat foarte multă lume, dar ați preferat să vă faceți concluzii din auzite și să ieșiți cu învinuiri și acuzații neîntemeiate pe rețelele de socializare neluând în considerație că în Constituția Republicii Moldova există Articolul 21. 

Prezumţia nevinovăţiei care spune că:

Orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale.
Acest lucru se referă și la angajații din sistemul medical, dacă tot trăim într-un stat de drept sau cel puțin tindem spre asta
”, i-au reproșat Alei Nemerenco autoritățile din Rezina.

La rândul său, Ala Nemerenco susține că autoritățile locale au o poziție indiferentă. 

„Concluzia sacramentală a autorității locale este "E regretabil faptul că Sabina a decedat, dar..."

Stimabililor, prezumția nevinovăției o aplicați nu acolo unde trebuie, demisia am cerut-o directoarei pentru un managemnt defectuos, care nu are legătură cu Constituția și art.21 la care vă referiți și nici cu ancheta penală în derulare. Juriști pe acolo prin Consiliu nu sunt? Să mai facă niște instruiri cu referire la lege, la responsabilitatea unei autorități locale, la relațiile cu autoritatea centrală, dar și grija față de locuitorii acestui raion. Și pe pagina unei autorități nu scrieți toate presupunerile Dvs și laudațiile exagerate directoarei, stimate Președinte de raion.
Despre sutele de greșeli nici nu mai vorbesc.

Sănătate să aveți, dragi cetățeni, că în rest ne merge bine”, a declarat ministra.

Știri.md reamintește că ministra a făcut anterior o postare pe o rețea de socializare în care a acuzat autoritățile din Rezina de indiferență și de faptul că nu au mediatizat și cercetat acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării