main logo
706

Concluzii: Tragedia din Ungaria, prin ochii experților

Accidentul cumplit din Ungaria, în care au murit 9 români i-a uimit chiar și pe experții în condus defensiv și pe intructorii auto cu experiență.

Concluzii: Tragedia din Ungaria, prin ochii experților

 Un pilot de curse a simulat momentul în care șoferul își pierde atenția, în timp ce făcea transmisia în direct de pe telefon și a scăpat controlul microbuzului, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Iată concluziile.

În ultimele 24 de ore imaginile cu momentul în care șoferul i-a condus spre moarte pe ceilalți opt pasageri din microbuz au devenit virale pe internet. Experții în securitate rutieăa caută acum să înteleagă gestul șoferului.

"O catastrofă se întâmplă după teoria șvaițerului, sunt mai multe găuri care vor conduce la acest dezastru ... Vedem că circulăm pe un tronson de drum restricționat, practic avem două sensuri pe aceeași parte a autostrăzii, deci o situație aparte. 

Avem mașini care vin pe contrasens ... Avem stimului periferici, dar și în fața privirii lui" - conferenţiar doctor Emil Răzvan Gâtej, psihoterapeut şi instructor auto.

Specialiștii spun că impactul a fost cu atât mai puternic cu cât microbuzul cu cei 9 oameni s-a lovit de un camion plin de nisip. Un pilot de curse a simulat momentul în care șoferul își pierde atenția și o dată cu ea scapă controlul microbuzului. 

Timpul de reacție pentru un șofer odihnit este de 0,7 secunde.

"Acolo a fost o perioadă de timp de secunde. Gândiți-vă ce se întâmplă în momentul în care eu stau cu mâna pe telefon, plus că folosirea telefonului mobil la volan îți conferă o poziție din asta oarecum de clubbing" – Sorin Ene, trainer drift.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării