main logo
3437

Compozitorul de muzică populară Gheorghe Banariuc a dispărut

Compozitorul de muzică populară, Gheorghe Banariuc, a dispărut. Muzicianul a plecat de acasă în seara zilei de 27 martie şi nu a mai revenit.

Compozitorul de muzică populară Gheorghe Banariuc a dispărut

Soţia acestuia spune că artistul are probleme de sănătate, iar în ultima perioadă, avea pierderi de memorie. Cuplul locuieşte în sectorul Ciocana al Capitalei, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

”Eu am mers la magazin, dar el a ieșit din casă. În sacou a ieșit. Mama îmi spune că aşa a fost îmbrăcat, în sacou, el a ieşit slăbuţ îmbrăcat”.

Potrivit Natalei Stati, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, în prezent, toate echipajele Batalionului de patrulare şi reacţionare operativă al municipiului Chişinău îl caută pe artist. Şi colegii de breaslă ai lui Gheorghe Banariuc au postat mai multe anunţuri pe reţelele de socializare prin care le cer oamenilor, care l-au văzut pe maestru, să le dea un semn.

Dirijorul orchestrei "Lăutarii", Nicolae Botgros, spune că artistul a fost văzut ultima oară lângă o pădure.

''Îl caută prin pădure, pe aici mai aproape de noi, sectorul Ciocana. El a lăsat și telefonul acasă. Îmi pare foarte rău, suntem şi prieteni, am învăţat la Soroca împreună, ne cunoaştem de peste 40 de ani.''

Cei care l-au văzut sunt rugaţi să sune la 112. Dirijorul şi compozitorul Gheorghe Banariuc are 69 de ani. A activat în „Lăutarii”, formaţiile „Mioriţa”, „Mărţişor”, „Folclor” şi „Fluieraş”, iar timp de zece ani a condus Orchestra de muzică populară „Muguraş” a Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”. În anul 1991, muzicianul a primit titlul de artist emerit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării