main logo
407

Cod roșu de vreme rea în Spania: 2 morți. O maşină, luată de viituri

Două persoane au murit joi după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore în estul Spaniei, au anunţat serviciile locale de intervenţie, potrivit Reuters.

Cod roșu de vreme rea în Spania: 2 morți. O maşină, luată de viituri

Victimele, în vârstă de 70 de ani, au murit în regiunea Castilla-La Mancha, a informat serviciul de urgenţă din Spania, pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

În regiunea Valencia, cel puţin două râuri au ieşit din matcă, determinând evacuarea a zeci de persoane.

Cursurile au fost suspendate în regiunile Valencia şi Murcia. Autorităţile locale au recomandat populaţiei din zonele cele mai rău afectate să stea în case. Vremea rea a intrerupt traficul rutier şi portuar.

Serviciul de Meteorologie din Spania (AEMET) a emis o avertizare cod roşu de ploi în mai multe regiuni din sud-estul ţării, acestea fiind cele mai abundente precipitaţii în mai mult de un secol, potrivit Associated Press.

Cantitatea de precipitaţii ar putea trece de 200 de litri pe metru pătrat în zilele de joi şi vineri, pe coasta Mării Mediterane, în regiunile Valencia, Murcia şi Alicante, au avertizat meteorologii.

Râul Clariano a inundat pe timpul nopţii străzile oraşului Ontinyent, situat la sud de Valencia.

În ultimele 24 de ore, aversele au atins 300 de litri pe metru pătrat. AEMET a anunţat că aceasta a fost cea mai mare cantitate de precipitaţii din 1917.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării