main logo
642

Cod galben: Localități fără lumină și grădinițe închise în sudul țării

Peste 50 de localități din sudul țării au rămas fără curent electric miercuri după-amiază, 3 iulie, din cauza vântului puternic și a ploilor torențiale.

Cod galben: Localități fără lumină și grădinițe închise în sudul țăriiFoto: Ipn.md

În municipiul Comrat, mai multe grădinițe au fost nevoite să-și întrerupă activitatea întrucât, neavând curent electric, nu le-au putut face mâncare copiilor, transmite Știri.md.

Contactat de IPN, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, a comunicat că zeci de case particulare și blocuri etajate au rămas parțial fără acoperiș. Ploaia a spălat drumuri în variantă albă pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

La intrarea în oraș, un copac imens s-a prăbușit, blocând drumul național M3. Pe parcursul zilei în municipiu a fost deconectată energia electrică, în unele sectoare situația a fost remediată.

Solicitată de IPN, Daria Neceaeva, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat că salvatorii au intervenit pentru a debloca mai multe porțiuni de drum și fire electrice. Fără lumină au rămas parțial localități din șase raioane din sudul țării, inclusiv UTA Găgăuzia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării