main logo
630

Cod Galben: 15.000 de hectare de culturi agricole, afectate de ploi

Peste 15.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate în urma ploilor torențiale și a ploilor cu grindină căzute în ultimele săptămâni pe teritoriul țării.

Cod Galben: 15.000 de hectare de culturi agricole, afectate de ploiFoto: Ipn.md

Este vorba despre livezi, vii, culturi de porumb, grâu, soia, rapiță etc. Informația a fost prezentată de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată la Guvern, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit lui Mihail Harabagiu avut de suferit agricultorii din mai multe raioane, printre care cei din Briceni, Cahul, Călărași, Dondușeni, Leova, Soroca și UTA Găgăuzia.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat că, pentru a preveni căderile de grindină, au fost lansate peste cinci mii de rachete. Totodată, până pe 15 iunie urmează a mai fi livrat un lot de două mii de rachete în acest scop. Ministrul a mai spus că, pentru prevenirea consecințelor, unii agricultori folosesc plase de protecție, mai ales în cazul livezilor.

Premierul Pavel Filip a solicitat ministrului Ciubuc să dispună crearea unei comisii care să stabilească exact pierderile provocate de ploi.

Gheorghe Curmei, șeful Administrației de Stat a Drumurilor, a spus că ploile au afectat 173 de sectoare de drum din mai multe localități. Serviciile specializate au intervenit pe parcurs pentru curățarea acestora de nămol. Până acum pentru lucrările de intervenție pe drumuri s-au cheltuit în jur de 20 de milioane de lei.

Tot în ședința de astăzi, s-a propus alocarea a peste un milion de lei raioanelor Drochia, Fălești și Strășeni pentru lichidarea consecințelor ploilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării