main logo
1406

Cinematograful Gaudeamus, demolat cu tot cu drapelul de stat pe fațadă

Pe fațada cinematografului Gaudeamus, care este pe jumătate demolat, a fost observat drapelul de stat al Republicii Moldova deteriorat. Muncitorii responsabili de demolarea clădirii, nu au îndrăznit să scoată tricolorul de pe perete.

Cinematograful Gaudeamus, demolat cu tot cu drapelul de stat pe fațadăCinematograful Gaudeamus, demolat împreună cu drapelul de stat al țării

Potrivit Codului Penal, profanarea simbolurilor de stat se pedepsește cu o amendă de până la 850 unități convenționale (42.500 de lei) sau cu până la 200 de ore muncă în folosul comunității, transmite Știri.md cu referire la Point.md.  

Demolarea clădirii fostului cinematograf Gaudeamus a început pe 7 iunie curent. Autorizația de demolare a cinematografului a fost semnată de fostul primar Dorin Chirtoacă, încă în 2016.

Astfel, în locul cinematografului este planificat să fie ridicat un complex locativ, alcătuit din două clădiri, dar și o curte interioară.

Totodată autoritățile au promis că la primul etaj al clădirii urmează să fie amenajate câteva săli de cinematograf, spații comerciale și oficii, iar spațiile verzi și monumentul urmează să fie păstrate integral.

Amintim că pe 10 iunie curent, zeci de persoane în frunte cu noul primal ales, Andrei Năstase, au protestat împotriva demolării fostului cinematograf Gaudeamus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării