main logo
2550

Cine sunt bărbații care ar fi dat 9 alerte cu bombă în Chișinău

Oamenii legii au reținut persoanele care au sunat la 112 pe parcursul lunilor ianuarie-februarie și au anunțat despre existența unui obiect explozibil în incinta unui cazinou din sectorul Botanica.

Cine sunt bărbații care ar fi dat 9 alerte cu bombă în ChișinăuCine sunt bărbații care ar fi dat 8 alerte cu bombă în Chișinău

Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați cu vârstele de 43 și 53 de ani, ambii locuitori ai Capitalei, transmite Știri.md

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, forțele de ordine au stabilit complicitatea lor în 8 cazuri la cazinoul din sectorul Botanica și un caz la un restaurant din sectorul Ciocana. 

Totodată polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 53 ani era organizatorul alertelor cu bombă unde cu ajutorul unui dispozitiv înregistra comunicarea mincinoasă, iar al doilea suspect efectua apelurile la serviciul 112. 

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor autorizate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat mai multe cartele SIM, telefon mobil și dispozitivul pe care era înregistrată comunicarea mincinoasă.

Fiind audiați, cei doi și-au recunoscut vina, spunând că fiind jucători de o perioadă lungă de timp, li s-a pus interdicția de a vizita cazinoul dat, iar din acest motiv au recurs la acest gest.

Organizatorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar complicele acestuia este cercetat în stare de libertate. Ei riscă o amendă de până la 52.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării