main logo
1117

Cine e bărbatul care a vrut să ucidă 51 de copii în Italia

Momente de groază pe o autostradă din Italia, în apropiere de Milano. Șoferul unui autobuz care transportă 51 de copii a încercat să-i ia ostatici pe elevi și însoțitorii lor.

Cine e bărbatul care a vrut să ucidă 51 de copii în Italia

I-a ameninţat cu moartea şi chiar a dat foc vehiculului când carabinierii l-au oprit pe şosea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Poliţia i-a ajutat pe copii să scape prin geamurile sparte ale autobuzului şi, până la urmă, nimeni nu a fost rănit grav.

Potrivit carabinierilor, şoferul, de origine senegaleză, a vrut să protesteze printr-un gest extrem faţă de moartea a mii de migranţi în Mediterană.

Luca de Marchis, comandant de carabinieri: „La un moment dat, a deviat de la traseul normal şi a condus autobuzul spre provincia Milano. Pe baza primelor mărturii pe care le avem, dar care, evident, trebuie confirmate de magistrat, ar fi spus: „Astăzi nu va supravieţui nimeni!”

Potrivit unui martor, citat de agenţia de presă ANSA, şoferul a vrut să strângă toate telefoanele şi le-a cerut însoţitorilor să-i lege pe copii cu cabluri electrice. În acelaşi timp, ameninţa că varsă motorină pe jos şi va incendia autobuzul.

Un elev a reuşit, totuşi, să-şi ascundă mobilul şi şi-a sunat, pe furiş, părinţii, care au alertat imediat autorităţile.

Poliţia a instalat blocaje pe şosea. Dar autobuzul a fost interceptat la vreo 40 de kilometri de Milano de trei vehicule ale carabinierilor, care au reuşit să-l oprească forţându-l spre parapetul median.

Carabinierii au intervenit în forţă, au spart geamurile din spate, l-au imobilizat pe agresor şi i-au evacuat pe pasageri.

Şoferul a apucat să dea foc, aşa cum ameninţa, dar toţi copii şi însoţitorii adulţi au fost scoşi afară înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul.

Câţiva pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciunul nu se afla în stare gravă - au mai ales zagrieturi şi contuzii uşoare, din timpul evacuării.

Potrivit agenţiei ANSA, şoferul - identificat drept Ousseynou Sy - este investigat pentru suspiciune de răpire, intenţia de a comite crime în masă, incendiere, dar şi pentru că a opus rezistenţă la arestare.

Luca de Marchis, comandant de carabinieri: ”Şoferul a spus că voia să săvârşească acest act extrem pentru toţi migranţii care au murit pe mare, în Mediterana. Asta a răspuns după ce carabinierii l-au scos din vehicul şi l-au întrebat pentru ce a făcut asta. A fost prima propoziţie pe care a rostit-o.”

Tot ANSA precizează că a devenit cetăţean italian în 2004. Are cazier - în 2007 şi 2011 a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului, respectiv pentru molestarea unui minor.

Totuşi, potrivit televiziunii SKY TG24, şoferul a fost angajat timp de 15 ani la compania de transport şi nu a pus niciodată probleme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării