main logo
429

Cincisprezece morţi, inclusiv şase civili, în atacuri aeriene israeliene în Siria

Şase civili şi nouă combatanţi care susţin regimul lui Bashar al-Assad au fost ucişi duminică în atacuri israeliene în Siria, a anunţat luni Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

15 morţi, inclusiv 6 civili, în atacuri aeriene israeliene în SiriaFoto: magnapolia.org

Combatanţii au fost ucişi în raiduri, duminică seara, în apropiere de Damasc şi în provincia Homs (centru), potrivit SOHR, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

”Nu ştim dacă civilii au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene, de schije de la rachete care au căzut în zonă sau de enorma presiune cauzată de explozii”, a subliniat SOHR.

Potrivit acestui ONG, care dispune de o reţea de surse în întreaga ţară devastată de război, atacurile aeriene au atins mai multe poziţii iraniene, în apropiere de Damasc şi au vizat un centru de cercetare şi o un aeroport militar situat la vest de oraşul Homs, unde sunt desfăşuraţi combatanţi din cadrul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi iranieni.

Unul dintre combatanţii care susţin regimul era sirian, iar ceilalţi erau de alte naţonalităţi, a declarat directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Sana, patru civili au fost ucişi şi 21 răniţi, în noaptea de duminică spre luni, într-un bombardament israelian în apripiere de Damasc.

Un copil în vârstă de trei ani se afla între civilii ucişi, potrivit agenţiei, care evocă atacuri israeliene în apropiere de Damasc şi la Homs.

”Apărarea noastră antiaeriană a făcut faţă unor rachete inamice trase din avioane israeliene”, a anunţat Sana, citând o sursă militară.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat o serie de atacuri aeriene împotriva armatei siriene, dar şi contra forţelor implantate în Siria ale Iranului şi Hezbollahului libanez - aliaţi de neclintit ai regimului lui Bashar al-Assad şi doi mari inamici ai statului evreu.

Israelul îşi confirmă rareori atacurile în Siria, în pofida faptului că în ultimele luni a revendicat mai multe operaţiuni.

Statul evreu şi-a afirmat mereu intenţia de a continua să vizeze poziţii deţinute de Iran sau Hezbollah în Siria.

Declanşat prin reprimarea sângeroasă de către putere a unor manifestaţii paşnice, Războiul din Siria a devenit tot mai complex, odată cu implicarea unor puteri străine. 

Conflictul s-a soldat cu peste 370.000 de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării