main logo
24490

Chirtoacă: Autorul crimei de la Orhei a anunțat într-un live despre omor

Detalii noi ies la iveală despre crima de la Orhei. Dorin Chirtoacă spune că autorul omorului a anunțat într-un live pe Instagram că-l va ucide pe Mihai.

Chirtoacă: Autorul crimei de la Orhei a anunțat într-un live despre omorColaj: știri.md

Mai mult decât atât, copilul de 14 ani consuma băuturi alcoolice, fuma, era violent și chiar purta un cuțit cu el în geantă, transmite Știri.md

"Edis, autorul crimei de la Orhei, a anunțat într-un LIVE pe Instagram că-l va ucide pe Mihai, cu câteva ore înainte de crimă. Edis (cel încercuit în poză), la ai săi 14 ani, consuma alcool, fuma și avea o pasiunde din a fi violent și a ucide.

Anterior, el a ucis câini și pisici, prin curțile de bloc învecinate și a încercat să gâtuie o fată la tabară, cu un an mai devreme. De câteva săptămâni, cel puțin, purta cuțit cu el, în geantă. În ziua crimei este posibil să fi consumat alcool și droguri după care a apărut în acel Live făcut de un prieten al său", spune Chirtoacă. 

Acesta mai susține că potrivit unor fotografii de pe profilul de Instagram al minorului, în luna septembrie 2019, acesta împreună cu niște prieteni au consumat vodcă, whisky, cognac.

În acest context, liderul PL susține că trebuie declarată "stare de urgență de Parlament, pe problema infracționalității juvenile și a degradării din societate, în special a tineretului și introduse măsuri speciale în toate domeniile".

"Chiar și după comiterea crimei, discuțiile pe chat între copii și tineri, sunt în afara oricăror limite. Este nevoie de intervenție urgentă și masivă!

Joi, 23 ianuarie, la ora 10:00, mergem să protestăm împotriva regimului Dodon, care a încercat să ascundă realitatea gravă, ne hrănește cu “profilaxii” și nu este în stare să gestioneze fenomenul scăpat de sub control", a mai adăugat Chirtoacă. 

Menționăm că anterior tot Dorin Chirtoacă a anunțat că băiatul omorât cu bestialitate de un minor la Orhei este fiul secretarei Organizației Teritoriale din raionul Orhei a PL.

Amintim că în dimineața zilei de ieri, corpul neînsuflețit al unui copil a fost descoperit într-o construcție nefinisată din municipiul Orhei. 

Medicii legiști, care au examinat cadavrul, au stabilit că victima a fost înjunghiată de cel puțin 12 ori cu un cuțit de bucătărie.

Ulterior, copilul de 14 ani și-a recunoscut fapta. Pentru asta acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării