12 noi, 2019 13:07
7 005
2
Protest în susținerea Guvernului Sandu: Noi nu cedăm
12 noi, 2019 13:07
7 005
2

Membrii blocului ACUM cheamă cetățenii la un protest pașnic la Parlament pentru a susține Guvernul Sandu.

În fața Legislativului deja s-au adunat sute de oameni, iar manifestația a început la ora 10, transmite Știri.md

"Azi, Parlamentul va pune la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu! Creșterile salariale, reforma justiției vor fi oprite dacă deputații socialiști și democrați votează demiterea Guvernului!

Venim și apărăm Justiția!", este mesajul organizatorilor. 

"Nu vă descurajați! Era clar că mai devreme sau mai târziu ei (PSRM) își vor arăta fața", a declarat Maia Sandu.

Știri.md menționează că un protest similar a fost organizat vineri, 8 noiembrie, o justiție independentă și un procuror profesionist pentru Republica Moldova.

Amintim că socialiștii au înaintat săptămâna trecută o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Aceștia acuză Guvernul că a încălcat Constituția atunci când și-a asumat răspunderea pentru proiectul privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general, transmite Știri.md

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Totodată, astăzi în cadrul unui briefing, Maia Sandu a venit cu o propunere către socialiști de a-și retrage moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întâmplă va cere avizul Comisiei de la Veneția privind legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. 

Socialiștii au respins propunerea, insistând pe retragerea asumării răspunderii

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter