24 mai, 2019 11:37
258
0
Celula de criză convocată la IGSU: Măsuri pentru a evita inundațiile
24 mai, 2019 11:37
258
0

Conducerea IGSU a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut.

Foro: dse.md

La ședința operativă de astăzi, 24 mai, șeful IGSU Mihail Harabagiu a trasat sarcinile de bază în vederea întreprinderii acţiunilor de prevenire a inundaţiilor, prin fortificarea digurilor de protecţie în zonele cu pericol de creştere a nivelului apei, transmite Știri.md

În acest context în apropiere de localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă va fi instalată o tabără de câmp pentru gestionarea situației, efectuarea lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, dar şi monitorizarea strictă a lucrărilor de prevenire a riscurilor. 

În tabăra de câmp vor activa peste 200 de reprezentanţi ai forţelor armate, carabinieri şi salvatori dar şi muncitori ai agenţiilor implicate. 

Totodată, pentru consolidarea digurilor de protecţie în teren vor acţiona 15 autobasculante, dar şi alte 13 unităţi de tehnică de tip excavatoare şi buldozere. 

Situaţia va fi monitorizată pe toată lungimea râului Nistru în special în zona de agrement Vadu lui Vodă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter