main logo
1201

Celebrul interpret Ștefan Petrache se află în stare gravă la spital

Cunoscutul interpret de muzică ușoară, Ștefan Patrache, se află în stare gravă la spital. Despre aceasta a anunțat jurnalista Rodica Ciorănică pe pagina sa de Facebook.

Celebrul interpret Ștefan Petrache se află în stare gravă la spitalInterpretul Ștefan Petrache, în stare gravă la spital. Va fi operat la inimă

Aceasta scrie că ar fi vorba despre o problemă la inimă, iar astăzi urmează să fie operat de cardiochirurgi, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Atât de mult speram să-l readuc în scenă sâmbătă, la Omul Anului... Acum vreau doar să revină acasă, pe strada Eminescu, unde să împartă cu noi câte o cafea”, a scris Rodica Ciorănică.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949, în s. Vânători, r-nul Nisporeni. După ce absolvă Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist (1974-1975) în Orchestra de estradă și simfonică a Radioteleviziunii Moldovenești. Apoi este solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981) din capitală, apoi conduce Formația „Plai” (1982-1987).

Ulterior, Ștefan Petrache activează în calitate de solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău (1988-1990). În 1986, devine artist emerit, iar în 1993 i se conferă Medalia „Meritul Civic”.

De-a lungul anilor, a înregistrat mai multe piese care au rămas în memoria melomanilor: „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Șapte căni”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam” ș.a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării