main logo
1628

Ce spune președintele de raion despre blocul prăbușit din Otaci

O comisie specială pentru situații excepționale a lucrat toată noaptea la Otaci, acolo unde s-a prăbușit o parte a unui bloc cu nouă etaje. Există deja primele ipoteze privind cauza tragediei.

Ce spune președintele de raion despre blocul prăbușit din OtaciFoto: fb.com

Președintele raionului Ocnița, din administrația căruia face parte și orășelul Otaci, a declarat pentru TV8 că sunt analizate două cauze principale: lucrări necalitative de construcție sau apa acumulată la subsolul blocului după ploile din ultima perioadă, care ar fi putut afecta fundamentul clădirii, transmite Știri.md

De asemenea, s-au făcut anterior reparații la acoperiș și posibil să fi fost efectuate lucrări neconforme.

„Acestea sunt doar presupuneri. Doar comisia va stabili la final cauza exactă a prăbușirii. Au fost mai multe probleme. Acum, la fața locului lucrează mai multe unități de tehnică, excavatoare și o macara. Se taie copacii din jurul blocului, se demontează plăcile de beton surpate și se cară gunoiul”, afirmă președintele raionului Vasile Romaniuc.

Președintele raionului îl acuză de minciună pe primarul de Otaci, Vasile Traghira, după ce acesta a declarat că recent a fost o comisie la fața locului care ar fi stabilit că blocul este avariat și se poate prăbuși: „Minte. Nu a fost nicio comisie. Asta spune pentru ca să nu rămână el vinovat. Să arate rezultatele comisiei, cine a fost și ce a stabilit”.

Alesul local a precizat că salvatorii din Bălți și Soroca au lucrat toată noaptea și la acest moment există siguranța că nicio persoană nu se află sub dărâmături. „Toate persoanele au fost numărate. Toți sunt din membrii celor 36 de familii evacuate”, a adăugat Romaniuc.

O parte dintre locuitorii blocului au fost cazați în clădirea liceului din Otaci. Comisia pentru situații excepționale a raionului analizează posibilitatea ca familiile să primească ajutor material.

Citește și: Clădire prăbușită la Ocnița: Zeci de familii, evacuate. Primele imagini

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării