main logo
517

Ce a povestit polițistul român acuzat că a lovit un copil în parc

Se face anchetă în cazul poliţistului local filmat în parcul IOR din Bucureşti în timp ce lovea cu pumnul un adolescent de 15 ani, legat cu cătușe de un coș de gunoi.

Ce a povestit polițistul român acuzat că a lovit un copil în parc

Primăria Sectorului 3 a făcut o solicitare către comisia de disciplină din cadrul poliţiei locale şi cere măsuri. Băiatul a fost prins că pescuia într-un lac din zonă, împreună cu fratele său mai mare. Cei doi au fost duși apoi şi la secţie, iar mama lor a fost amendată cu 500 de lei româneşti, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

De cealaltă parte, polițistul acuzat că l-a lovit spune că nici vorbă de așa ceva și că doar ”s-a făcut puțin” spre el.

Cei doi fraţi de 15 respectiv 18 ani au fost prinşi în timp ce pescuiau în lacul IOR. Pentru că acest lucru este interzis, poliţiştii locali l-au tratat pe cel mai mic dintre ei ca pe un infractor periculos: i-au pus cătuşe şi l-au legat de un coş de gunoi. Mai grav decât atât, unul dintre bărbaţii în uniformă i-a aplicat o corecţie fizică.

Copil bătut: „A venit un poliţist şi m-a luat pe la spate şi m-a legat, apoi m-a dus jos şi unul dintre ei mi-a dat mare pumn la ficat. Am căzut, nu mai puteam să respir. Le-am zis să îmi dea apă că nu mai puteam să respir şi mi-au zis lasă că nu mori până la secţie”.

Scenă a fost filmată de fratele mai mare.

Fratele victimei: „Pe urmă ne-au dus la secţia 12, ne-au ţinut tot legaţi, ne-au scuipat, ne-au înjurat, ne-au luat la mişto”.

Povestea celor doi este una aparte. Au mers la pescuit tocmai pentru aşa au reuşit să supravieţuiască de când s-au născut într-un bordei din Delta Văcăreşti. Fac parte dintr-o familie sărmană cu 9 copii.

Tatăl victimei: „Putea să îi dea o amendă, să îi facă dosar, orice, dar nu să-l lovească. Plângea, îl durea ficatul, e un copil mic, crud”.

APADOR-CH: “Conform Codului Penal, este vorba despre o infracţiune, este purtare abuzivă din partea poliţiştilor. Este evident că a avut loc o agresiune şi fapta este cu atât mai gravă cu cât este vorba despre un copil”.

Reprezentanţii Poliţiei Locale din Sectorul 3 nu au vrut să explice ce s-a întâmplat pe aleea din Parcul IOR. Au trimis un singur punct de vedere printr-un comunicat de presă dat de Primăria Sectorului 3. Spun că dezaprobă ferm acele acte de violenţă şi că vor lua măsuri.

Robert Negoiță, primar sectorul 3: „Am stat de vorbă cu cei de la poliţia locală, inclusiv cu colegul meu care a fost filmat şi s-ar înţelege din filmare că ar fi lovit acel tânăr. El mi-a spus privindu-mă în ochi că nu l-a lovit, ci s-a făcut puţin spre el”.

Părinţii băiatul agresat vor să facă plângere penală la parchet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării