main logo
9074

Casă făcută scrum la Călărași: O familie cu 5 copii a rămas pe drumuri

În plină pandemie, o familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi, a rămas pe drumuri în urma unui incendiu.

Casă făcută scrum la Călărași: O familie cu 5 copii a rămas pe drumuriFoto: captură video

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Tertiuc în dimineaţa zilei de 18 iunie. Aliona Tertiuc se afla în curte, când feciorul, de patru ani, care s-ar fi jucat cu chibritule, a alergat într-un suflet pentru a-i spune că locuinţa arde, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Mama, arde casa cea mare, canapeaua nou-nouţă arde. Am luat repede căldarea şi am udat canapeaua ca să o scap şi să salvez, dar a luat foc draperia, fereastra, podul şi când m-am băgat să mai scap ceva a căzut peste mine o scândură arsă", a spus Aliona Tertiuc.

Soţul femeii şi ceilalţi patru băieţi, dintre care cel mai mic de doar trei luni, dormeau în altă cameră. Ca prin minune, ei au scăpat vii şi nevătămaţi, bărbatul însă nu a putut scoate din flăcări măcar actele de identitate şi banii – 16 mii de lei, tot ce a agonisit cu mult greu familia.

"- Eu dormeam, după tura de noapte şi ori Gheorghiţă, ori Victoraş, unul dintre ei s-a apropiat şi m-am trezit, şi am apucat tot ce am putut şi afară

- Ce aţi reuşit să salvaţi?

- Numai televizorul, plasma", a spus locuitorul satului Sadova, raionul Călăraşi, Mihai Tertiuc.

La faţa locului au fost chemaţi pompierii. Focul, între timp s-a extins rapid, astfel că din locuinţă au rămas întregi doar pereţii. Acum familia cu cinci copii locuieşte într-o casă modestă oferită temporar de către primăria satului.

Între timp, autorităţile locale spun că examinează suma ajutorului bănesc pe care îl pot oferi familiei.

"Cred că în jurul de 40 de mii, dar trebuie de evaluat posibilităţile financiare ale Primăriei", a spus primarul satului, Tudor Anghel.

Însă pentru o nouă locuinţă, cuplul are nevoie de cel puţin 200 de mii de lei, o sumă mult prea mare pentru cei doi soţi. Familia se întreţine doar din salariul de aproape patru mii de lei al bărbatului, care lucrează mecanizator în raionul Călăraşi. Femeia este şomeră şi îngrijeşte de cei cinci băieţi, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 13 ani. Cu lacrimi în ochi, ea cere ajutorul oamenilor cu inimă mare.

"Cu 20 de lei, 30 de lei, cu o bucată de acoperiş, cu un lemn vreau să mă ajute. Vrem să ne mutăm în casă noastră, dar un mic ajutor vreau de la oameni", spune Aliona Tertiuc.

Persoanele care nu sunt indiferente şi vor să ajute familia Tertiuc, o pot suna la numărul de telefon afişat pe ecran în reportajul prezentat mai jos.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării