27 oct, 2020 10:46
218
0

Carte de identitate falsă și bijuterii nedeclarate, confiscate la vama română

27 oct, 2020 10:46
218
0

Un moldovean a fost descoperit la vama română cu o carte de identitate falsă și cu mai multe bijuterii prețioase nedeclarate.

Carte de identitate falsă și bijuterii nedeclarate, confiscate la vama română

Incidentul a avut loc la data de 26 octombrie, în jurul orei 21:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, transmite Știri.md.

Potrivit informației, în punctul de trecere s-a prezentat un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Audi A3, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în buzunarul gecii lui B.N., 7 inele din material galben, cu greutatea de aproximativ 155 g, având inscripționate numele unor firme renumite pentru prelucrarea și confecționarea de bijuterii din metale prețioase, iar în portmoneu, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele unei alte persoane și având aplicată o altă fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de un concetățean să transporte respectivul document în Lituania și că nu are cunoștință că acesta e fals ori falsificat. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bijuteriilor, în valoare totală de 1.230 lei românești şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei românești.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter