main logo
7002

Carantină într-un bloc din Chișinău: Ușă sudată și ieșire doar cu permis

Un bloc de locuit din Capitală a intrat în izolare după ce 2 persoane s-au infectat cu COVID-19.

Carantină într-un bloc din Chișinău: Ușă sudată și ieșire doar cu permisFoto: Pretura Sectorului Centru

Potrivit Preturii Centru, este vorba despre blocul de pe strada Cheltuială, nr. 9/2, pentru care Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a decis să instituie măsurile de carantină, transmite Știri.md.

Aceste măsuri de restricționare a activităților de circulație sau deplasare a locatarilor din blocul nominalizat, se impun pentru a preveni contaminarea în masă.

Totodată, autoritățile au postat poze în care arată că muncitorii au sudat ușa de la o ieșire auxiliară.

Astfel, doar un membru al familiei va putea ieși din casă o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și obținerea unui permis special.

Totodată, locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.

"AMT Centru / Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului", se arată în Decizia responsabililor de la Pretura Centru.

Persoanele care nu vor respecta măsurile vor fi trase la răspundere contravențională sau penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării