main logo
681

Cânepă de 50.000 de lei, descoperită în curtea unui bărbat din Chișinău

300 de plante de cânepă ce creșteau într-o curte din sectorul Râșcani au fost descoperite de oamenii legii, în cadrul operaţiunii speciale “MAC 2019”.

Cânepă de 50.000 de lei, descoperită în curtea unui bărbat din ChișinăuFoto: politia.md

În cadrul acțiunilor de investigații, polițiștii au stabilit că terenul pe care creștea cânepa era prelucrat de un bărbat în vârstă de 65 de ani, locuitor al Capitalei, care urma să obțină un profit estimat la suma de 50.000 de lei în cazul în care ar fi comercializat plantele, transmite Știri.md

Bănuitul a fost condus la Inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate, însă riscă o amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Menționăm că operațiunea “Mac-2019” a fost iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării