main logo
506

Briceni: Cei care au avut de suferit în urma furtunii, îndemnați să ceară ajutor

În raionul Briceni, oamenii care au avut de suferit de pe urma ploilor torențiale și a vântului puternic, din 2 iulie, sunt îndemnați să raporteze autorităților locale prejudiciile suportate și să depună cereri pentru a beneficia de ajutor.

Briceni: Cei care au avut de suferit în urma furtunii să ceară ajutorFoto: Ipn.md

Solicitat de IPN, secretarul Consiliului raional Briceni, Ivan Toderico, a declarat că cererile pot fi depuse atât la primăriile din localități, cât și la Consiliul raional, transmite Știri.md.

Potrivit lui Ivan Toderico, în satul Cotiujeni vântul a doborât la pământ mai mulți arbori. Pe alocuri, aceștia au căzut peste firele electrice sau de comunicații. De asemenea, au fost afectate parțial acoperișurile a circa 150 de imobile – case de locuit, construcții auxiliare din gospodării particulare și depozite.

În localitatea Larga, a fost distrus parțial acoperișul gimnaziului și gardul școlii, peste care a căzut un copac. Și în acest sat a fost distrus parțial acoperișul casei de cultură.

În satul Medveja, vântul a smuls 300 de metri pătrați de foi de tablă de metal de pe acoperișul clădirii Primăriei. Grindina a afectat mai multe câmpuri și livezi.

În satul Tabani, două locuințe au fost descoperite în întregime. În satul Colicăuți, au fost smulse parțial acoperișurile gimnaziului și casei de cultură.

Comisiile pentru situații excepționale la nivel local continuă să stabilească valoarea prejudiciilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării