main logo
480

Braconieri prinși în timp ce pescuiau în zona frontierei moldo-române

Pescari reținuți în flagrant, iar mai multe ustensile de pescuit electrice, o barcă și un sac cu circa 40 kg de pește au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

Braconieri prinși în timp ce pescuiau în zona frontierei moldo-româneBraconieri prinși în timp ce pescuiau în zona frontierei moldo-române

Pe apele lacului Manta a fost observată o barcă în care două persoane nestingherit pescuiau. Acțiunile lor au fost monitorizate până la acostarea bărcii pe malul lacului, iar în momentul descărcării bunurilor, polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi, transmite Știri.md

În cadrul acțiunii de reținere, bărbații au încercat să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite, unuia reușindu-i să se facă nevăzut în satul Pașcani.

Al doilea tânăr, cu viza de domiciliu în satul Manta, raionul Cahul, a fost reținut chiar lângă mașina cu care intenționa să transporte captura de pește.

La cercetarea vehiculului și teritoriului adiacent, inspectorii de frontieră au depistat o barcă de lemn, un dispozitiv electric destinat prinderii peștelui prin electrocutare, un acumulator auto, minciog cu fir electric și un sac cu pește. 

Imediat au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat care au stabilit că cele 40 de kg de pește de specia somn, prinse în apele lacului, a cauzat un prejudiciu statului în mărime de 15.000 lei.

Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, bărbatul a fost amendat cu 600 de lei.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor, dar și identificării tuturor persoanelor implicate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării